Ajankohtaista | 16.03.2017

Maaliskuun Kaivolla-julkaisut ovat ilmestyneet

Theaster Gates tuo huhtikuussa Helsinkiin IHME-festivaaleille niin bluesista, gospelista kuin buddhalaisista mantroistakin ammentavan kokoonpanonsa The Black Monks of Mississippin. Teoskokonaisuuden nimi on The Black Charismatic. Kuva: Veikko Somerpuro / IHME.

Kaivolla

Rodullistaminen tarkoittaa, että ihmisiin liitetään esimerkiksi ihonvärin, uskonnon tai etnisen taustan takia oletuksia, stereotypioita ja ennakkoluuloja. Tutkijatohtori Julian Honkasalo kirjoittaa Hannah Arendtista, rodullistamisesta ja sen poliittisista seurauksista sekä merkityksestä pakolaiskriisin kannalta. Aamiais-Kaivolla 23.3. toimittaja, aktivisti Maryan Abdulkarim kysyy, kuka rodullistaa ja ketä. teemat ovat esillä myös IHME-päivillä 5.–8.4.

Lue Kaivolla 3/2017

Saaren Kaivolla

Saaren kartanoi liittyi Perpetuum Mobilen koordinoimaan ja kuratoimaan visuaalisen taiteen alan Artists at Risk -turvaresidenssiverkostoon. Ensi syksynä alkava kolmen kuukauden pilottiresidenssi koostuu kahden kuukauden työskentelyjaksosta Saaren kartanossa ja Saastamoisen säätiön kustantamasta kuukaudesta Helsingissä. Taiteilija valitaan residenssiin kansainvälisesti jurytettävän AR-haun kautta keväällä 2017.

Lue Saaren Kaivolla 3/2017

Tilaa julkaisut

Tilaa Kaivolla tai Saaren Kaivolla -julkaisuihin / tutustu aikaisempiin uutiskirjeisiin ja julkaisuihin