Ajankohtaista | 19.05.2017

Miten naapurit kommunikoivat ja pyrkivät dialogiin huolimatta vaikkapa kielellisistä, kulttuurisista, taloudellisista tai uskonnollisista eroista?
Lauluvastaanotto (Tango Therapy) on performanssi, jossa taiteilija Heidi Kilpeläinen esittää tutun sävelmän yhdelle ihmiselle kerrallaan. #rohkeatekijä2016. Kuva: Aleksi Poutanen.

Naapuridialogit-teemahaussa kannustamme aloittamaan ja kehittämään erilaisia, tasavertaisia toimintamuotoja tutkijoiden ja kansalaisyhteiskunnan toimijoiden, kuten järjestöjen, aktivistien ja liikkeiden välillä.

Tutkimustiedon ohella kannustamme hankkeita tekemään ehdotuksia siitä, miten naapureiden välistä kommunikaatiota, dialogia ja yhteisymmärrystä voisi parantaa. Myös laajemmat erilaisten tahojen dialogisuutta ja konfliktien sovittelua yhteiskunnassa korostavat hankkeet ovat tervetulleita.

Koneen Säätiön periaatteiden mukaisesti haussa rohkaistaan monitieteiseen tutkimusotteeseen. Säätiö kannustaa taiteellisen ja tutkimuksellisen näkökulman yhdistämiseen. Myös journalistista työtä voidaan tukea yhteishankkeissa.

Naapuridialogit-teemahaku on osa Koneen Säätiön Suomen muuttuvat naapuruudet -ohjelmaa.

Apurahaa haetaan Koneen Säätiön vuosittaisessa apurahahaussa. Hakuaika alkaa 1.9. ja päättyy 15.9.2017 klo 16 Suomen aikaa.

Lue lisää teemahausta

Hakuinfo teemahausta 30.5.

Järjestämme hakuinfotilaisuuden teemahausta tiistaina 30.5. klo 18 Koneen Säätiön Kamarissa, Helsingissä. Tilaisuudessa esitetään myös Heidi Piiroisen esikoisohjaus Black Hole Mama. Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan