Ajankohtaista | 15.06.2017

"Lahopuutarha ilmentää luonnon kiertokulkua ja elämän tilapäisyyttä."
Lahopuutarha tarkentaa ihmisen katsetta ja toimintaa uudelleen muodostamalla kontrolloituun, rakennettuun puistoympäristöön odottamattomia kohtaamisia ja monilajisia yhteisöjä. Kuva: Janne Nabb & Maria Teeri

Samalla kun Koneen Säätiö kunnostaa parhaillaan uusiksi toimitiloikseen Lauttasaaren kartanoa, kunnostetaan myös kartanon puisto. Säätiö kutsui loppuvuodesta 2016 taiteilijat Pekka ja Teija Isorättyä, Marja Kanervo, Janne Nabb ja Maria Teeri sekä Tiina Pyykkinen, ottamaan osaa Lauttasaaren kartanon puiston taideteoksen suunnittelukilpailuun.

Palkintolautakunta valitsi yksimielisesti kilpailun voittajaksi nimimerkin Echinocystis lobata ehdotuksen Lahopuutarha, jonka tekijäksi paljastui taiteilijapari Janne Nabb ja Maria Teeri.

Lahopuutarha on monesta osasta koostuva teos. Se on sarja toimintatapoja ja hitaita tapahtumisia. Teoksen lähtökohta on paikalliseen materiaalisuuteen syventyminen ja siitä käytännönläheisillä tavoilla ammentaminen. Teos ilmentää luonnon kiertokulkua ja elämän tilapäisyyttä.

Voittaja sekä kaikki muut kilpailuteokset ovat nähtävissä Lauttasaaren kirjastossa 21.6.–15.9.2017. Näyttely on avoinna kirjaston aukioloaikoina.

Lue lisää kutsutaidekilpailusta

Kirjaston yhteystiedot ja aukioloajat