Koneen säätiö

Esittely

Saaren kartano - residenssi taiteilijoille ja tutkijoille

Demo image

Kuvaa painamalla pääset ihailemaan sitä suuremmassa koossa.


Saaren kartano on Koneen Säätiön ylläpitämä taiteilija ja -tutkijaresidenssi. Residenssiin voivat hakea työskentelemään sekä eri alojen taiteilijat että Koneen Säätiön apurahalla työskentelevät tutkijat. Kesäisin kartano on taitelijaryhmien käytössä. Lue lisää Hakeminen-osiosta.

Saaren kartano tarjoaa taiteilijoille ja tutkijoille tilaisuuden vetäytymiseen ja rauhoittumiseen ja mahdollisuuden keskittyä luovaan työhön. Arjesta irtautumista tukevat kartanon historiallinen ympäristö ja rauhallinen sijainti luonnonsuojelu- ja lintuvesialueen tuntumassa.

Saaren kartanossa taiteilijat ja tutkijat kohtaavat myös toisensa. Kartanossa työskentelee syyskuusta huhtikuuhun kahden kuukauden jaksoissa kahdeksan eri alojen taiteilijaa ja tutkijaa kerrallaan, ja tilaisuuksia vuorovaikutukseen ja eri taiteenalojen ja taiteen ja tieteen välisten rajojen ylittämiseen on runsaasti.  

Saaren Kaivo on residenssissä työskentelevien taiteilijoiden ja tutkijoiden mahdollisuus kohdata, jakaa ja jättää oma jälkensä toinen toisensa ajatuksiin, työhön ja Saaren kartanoon. Lue lisää Saaren Kaivosta.

 

 

 

 

 

 

Res Artis