Koneen säätiö

Ajankohtaista

12.08.2011

Quo Vadiksen BurningBurning on uudenlainen, tiedettä ja eri taiteenaloja yhdistävä esitys, joka tutkii palamista niin kemiallis-fysikaalisena tapahtumana kuin elämisen ja tuntemisen metaforanakin. Usean vuoden valmistelun tuloksena syntyvä teos ja sen monitaiteinen esityskieli yhdistää draamaa, tanssia, kuvataidetta, musiikkia ja tiedettä. Yksikään elementeistä ei ole toiselle alisteinen – toista kuvittava – vaan kertoo oman kielioppinsa avulla tarinaa samasta aiheesta. Palamisen teema kehollistuu esiintyjissä liikkeenä ja tuntemisena, älyllistyy puheena ja konkretisoituu draamana.

Tekstiilitaiteilija Tuula Nikulaisen lavastus muuntaa jurtan maan vulkaaniseksi ytimeksi ja suonien ja sisäelinten verkostoksi, jossa tuli, veri, happi ja metalli kohtaavat. Monitaitoinen esiintyjäkaarti näyttelijöitä, tanssijoita ja muusikoita on kuukauden ajan tutkinut koreografi Nina Mamian sekä ohjaaja-käsikirjoittajakaksikko Otso Kauton ja Marko Järvikallaksen johdolla palamisen eri olomuotoja sekä tieteen ja taiteen yhdistämisen mahdollisuuksia. Uuden ensi-illan lisäksi BurningBurningistä työstetään samanaikaisesti kaksikielistä yhteistuotantoa espanjalaisen yhteistyöteatteri Réplika Teatron näyttelijöiden kanssa.

Esityshautomona on toiminut Mietoisissa sijaitseva Saaren kartano, joka Koneen Säätiön ylläpitämä taiteilijoille ja tutkijoille tarkoitettu residenssi. Kartanon tieteen ja taiteen sekä viljelyn ja kulttuurin yhdistävä henki istuu paitsi BurningBurningin myös poikkitaiteellisen ja -tieteellisen Halikonlahti Green Art 2011 tapahtuman teemoihin, jonka yhteydessä esitys saa ensi-iltansa.

BurningBurningin ensi-ilta on syyskuun kymmenes päivä. Salon Taidemuseo Veturintallin pihaan nousevassa jurtassa järjestetään esityksiä ensi-illan lisäksi 11.–18.9.2011. Halikonlahti Green Art 2011 tapahtuma koostuu taideteoksista, jotka käsittelevät ennakkoluulottomasti ravinnontuotantoon ja maankäyttöön liittyvää politiikkaa, ravintoketjua, energiaa ja jätteitä; teoksia, joiden lähtökohta on ekologinen.
    

Lisätietoja       

Tuottaja Eliisa Savola

eliisa.savola @ quovadis.fi

puh. 044 3000 560

http://www.quovadis.fi


« Takaisin arkistoon